• Vores kaffe
    • Vores kaffe

      Kaffekapsler

      BØNNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Kaffekapsler
    • Origins kollektion
    • KAFFEBØNNER
    • Sublime kollektion
  • VORES MASKINER
  • Vores Historie
    • Vores kaffe

      Kaffekapsler

      BØNNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • En verden af L'OR
    • Bæredygtighed
    • Genanvendelse
  • Inspiration
    • Vores kaffe

      Kaffekapsler

      BØNNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Opskrifter
  • Kontakt

Et match made in heaven

Chokolade-mokkakage

Denne mokkakage er den perfekte dessert til juledagene. Du gør ikke kun alle kaffeelskerne glade – den er også supernem at lave. Følg opskriften nedenfor, og lad mokkakagen forføre dine sanser! Det er en ret tung kage, så man kan nøjes med et lille stykke. Den er også hyggelig at bage sammen med andre!

Denne mokkakage passer også godt til andre lejligheder, f.eks. som fødselsdagskage eller som noget sødt til kaffen. 

Tilberedningstid: 45 minutter

Ventetid: 2 timer

Ingredienser

Passer til en springform på 26 cm

Mokkakagens bund:

  • 350 g lyse cookies med chokolade (eller andre småkager)
  • 125 g smør

Fyld:

  • 40 ml L'OR Espresso – vi anbefaler L'OR Espresso Forza
  • 200 ml piskefløde
  • 250 g mørk chokolade, grofthakket
  • 1 spsk. honning
  • 50 g smør

Kakaoflødeskum til topping:

  • 250 ml piskefløde
  • 2 spsk. kakao
  • 2 spsk. sukker
  • 4 spsk. vand
  • 1 brev flødestabilisator

Vælg selv, hvilken topping du vil have på kagen. Det kan f.eks. være flødeskum, kakaoflødeskum eller kaffeflødeskum. Ovenfor kan du se ingredienserne til kakaoflødeskum. Til kaffeflødeskum skal du blot udskifte kakao med pulverkaffe.

Køb produktet

Eller klik på produktet for at få yderligere oplysninger

Tilberedning

 

Bund:

  1. Smelt smørret i en kasserolle.

  2. Knus småkagerne, f.eks. i en køkkenmaskine eller i en morter.

  3. Bland de knuste småkager med det smeltede smør.

  4. Beklæd springformen med bagepapir. Beklæd herefter formens bund og sider med småkageblandingen.

  5. Tryk den godt fast med en ske. Stil kagebunden på køl i køleskabet i mindst 10 minutter.

Imens kan du gå i gang med mokkakagefyldet:

  1. Lav en kop kaffe efter eget valg. Vi anbefaler L’OR Espresso Forza kapsler, som har en stærk kaffesmag med noter af chokolade. Den passer perfekt til de øvrige ingredienser i kagen.

  2. Kom piskefløde og honning i en kasserolle, og bring det i kog. Tilsæt 40 ml kaffe.

  3. Kom den grofthakkede chokolade i en skål. Hæld den kogende kaffeblanding over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

  4. Tilsæt smørret. Brug en håndmixer til at lave en skinnende blank ganache.

  5. Tag kagebunden ud af køleskabet, og hæld ganachen i.

  6. Lad kagen stå i køleskabet i mindst 2 timer, så den sætter sig.

Kakaoflødeskum til topping:

  1. Rør kakao, sukker og vand sammen, til kakaoen og sukkeret er opløst.

  2. Bland den kolde piskefløde og flødestabilisator i blandingen.

  3. Pisk kakaoflødeblandingen stiv med en håndmixer eller i en røremaskine.

  4. Når den er blevet til en luftig kakaoflødeskum, er den klar til brug.

  5. Smør mokkakagen op med chokoladeflødeskummet, eller brug en sprøjtepose.

 

Pynt eventuelt mokkakagen med chokoladespåner, og så er der serveret!

Flere opskrifter

Kaffe-speculaas-tiramisù
Kaffetrøfler
Cococcino – kokoskaffe

swirl_gold_background.jpg

HJÆLP

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilitet

HVEM ER VI

  • Vores Historie
  • L’OR Kaffe
  • Genanvendelse

 

 
  • Brugervilkår
  • Personlige oplysninger og cookies 

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram

  • L’OR® Betingelser og Vilkår
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS

dk.jpg

Smiley PRO  Smiley jde