Bund:
- Smelt smørret i en kasserolle.
- Knus småkagerne, f.eks. i en køkkenmaskine eller i en morter.
- Bland de knuste småkager med det smeltede smør.
- Beklæd springformen med bagepapir. Beklæd herefter formens bund og sider med småkageblandingen.
- Tryk den godt fast med en ske. Stil kagebunden på køl i køleskabet i mindst 10 minutter.
Imens kan du gå i gang med mokkakagefyldet:
- Lav en kop kaffe efter eget valg. Vi anbefaler L’OR Espresso Forza bønner, som har en stærk kaffesmag med noter af chokolade. Den passer supergodt til de øvrige kageingredienser.
- Kom piskefløde og honning i en kasserolle, og bring det i kog. Tilsæt 40 ml kaffe.
- Kom den grofthakkede chokolade i en skål. Hæld den kogende kaffeblanding over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
- Tilsæt smørret. Blend det hele til en skinnende blank ganache med en stavblender.
- Tag kagebunden ud af køleskabet, og hæld ganachen i.
- Lad kagen stå i køleskabet i mindst 2 timer, så den sætter sig.
Kakaoflødeskum til topping:
- Rør kakao, sukker og vand sammen, til kakaoen og sukkeret er opløst.
- Bland den kolde piskefløde og flødestabilisator i blandingen.
- Pisk kakaoflødeblandingen stiv med en håndmixer eller i en røremaskine.
- Når den er blevet til en luftig kakaoflødeskum, er den klar til brug.
- Smør mokkakagen op med chokoladeflødeskummet, eller brug en sprøjtepose.
Pynt eventuelt mokkakagen med chokoladespåner, og så er der serveret! Er du på udkig efter flere kageopskrifter? Så se alle opskrifterne van L'OR!