Den stod på ren kaffe-nydelse i MasterChef køkkenet. Deltagerne prøvede kræfter med L'OR Barista Sublime kapselmaskinen og L'OR kaffekapsler for at lave denne skønne dessert. Desserten er perfekt til den der elsker kaffe og går med drømmen om en MasterChef oplevelse!
Tilberedningstid:
Aktiv tid: 1t 20 min
Hviletid: 12 timer (eller natten over)
Man skal bruge:
Tærteform med løs bund i størrelse Ø6,5
Tærteskal:
Ganache:
Kaffeis:
Karamelliserede kakaonibs:
Chokolade disk:
Eller klik på produktet for at få yderligere oplysninger
Fremgangsmåde:
1. Kog fløden op med glukose
2. Smelt begge chokoladetyper over et vandbad eller i mikrovnen.
3. Tilsæt fløde-glukoseblandingen
4. Tilsæt stærk espresso
5. Rør grundigt med en håndmixer
6. Lad ganachen køle af i køleskabet i 5 timer, eller gerne natten over.
Fremgangsmåde:
1. Varm fløde, sødmælk, espresso og glukose op i en gryde.
2. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps.
3. I en gryde blandes æggesnapsen i mælkeblandingen og varmes nænsomt op til mellem 82 og 85 grader.
4. Ismassen skal have konsistens som creme anglaise, altså være tykflydende. Hvis man bruger en træpalet til at røre med, skal man kunne tage den op og trække en finger på den (vandret) uden af massen løber hurtigt ned over sporet.
5. Lad isbasen køle lidt af over isbad eller i køleskabet, til isen har sat sig.
Fremgangsmåde:
1. Rør smør og hvedemel sammen på en røremaskinen, håndmixer eller med håndkraft.
2. Tilsæt flormelis og til sidst 1 æg.
3. Kør til let samlet og ælt færdig på bordet i hånden.
4. Rul dejen ud og beklæd en tærteform/bagering med dejen.
5. Blindbag tærteskallen i 8-10 min på 175 grader varmluft. Alternativt til blindbagning kan man prikke bunden med en gaffel.
6. Lad tærteskallen køle af.
7. Hæld derefter ganachen op i den afkølede tærteskal, og lad det køle af, til ganachen har sat sig.
Fremgangsmåde:
1. I en gryde smeltes sukker og espresso sammen til en karamel med en temperatur på ca. 118 grader.
2. Tilsæt kakaonibs.
3. Tag af varmen, når kakaonibsene bliver lysebrune.
4. Lad det køle af på et stykke bage papir
Fremgangsmåde:
1. Chokoladen smeltes over et vandbad eller i mikrovnen.
2. Smør derefter chokoladen i et tyndt lag på et stykke bagepapir, der afkøles.